http://meldpuntkamerverhuur.nl/

Onderhoud

 

Nieuwste vraag:

Hallo!
Ik woon nu sinds februari in een studentenhuis in Utrecht. Nu hoorde ik al dat onze huisbaas redelijk laks is met onderhoud. Zo hebben we twee keukens, waarvan 1tje boven. Deze keuken is zachtgezegd zo verouderd dat er om de week een kastje uit elkaar valt en alles beetje bij elkaar wordt gehouden dmv tape etc. De brandmelders doen het niet, en zo zijn er meer dingen die gewoon slecht en totaal niet veilig zijn. Wat kunnen we doen om hier wat aan te veranderen ? Want we zijn de beloftes die nooit nagekomen worden beetje zat. Hebben we ├╝berhaupt recht op eventuele grote verbouwingen in het huis? Of valt dit niet binnen onze rechten als huurder?
groetjes Sanne

 

door Sanne op 17-10-2014 11:34

Het antwoord van Leonard Noordhof van Alderse Baas Noordhof advocaten

 

Beste huurder,

Voor het kleinere onderhoud en de kleinere klussen, zijn jullie als huurders zelf verantwoordelijk. Voor het grote onderhoud zal de verhuurder zorg moeten dragen. Het is lastig in te schatten wat onder klein en groot onderhoud valt. Op de http://www.woonbond.nl/pages/service/kleineherstellingen wordt een overzicht gegeven van diverse soorten onderhoud.

Uit jouw verhaal kan ik opmaken dat diverse soorten groot onderhoud niet zijn uitgevoerd door de verhuurder en dat er een woonsituatie is ontstaan die niet aan de veiligheidseisen voldoet. Je doet er verstandig aan (nogmaals) je huurbaas over het achterstallig onderhoud te informeren. Wanneer hij hier geen gehoor aan geeft en niet overgaat tot enige vorm van actie, zou je middels de huurcommissie bezwaar kunnen maken. Daarnaast kan ik je aanraden contact op te nemen met het Juridisch Loket mochten de proberen niet worden opgelost.

In het vertrouwen u voldoende te hebben geinformeerd.


Vriendelijke groet,

mr. J.L. Noordhof
Alderse Baas Noordhof advocaten

 

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Reageer!

Woord niet leesbaar? Klik hier voor een nieuw woord.

Eerder gestelde vragen over onderhoud

http://www.studenten.net/
tempus fugit