http://meldpuntkamerverhuur.nl/

Onderhoud

 

Nieuwste vraag:

Beste heer mevrouw,

Per 1 oktober verlaat ik mijn studio, deze wordt verhuurd door de huis eigenaar. Nu heb ik begin van mijn huur periode de borg betaald en verwacht ik deze nu ook terug. Alleen doet mijn huurbaas daar lastig over, ze zegt dat er schade is en dat het verrekend wordt met de borg. Nu heb ik gevraagd of ik een indicatie kan krijgen van wat ik terug krijg van de borg. Dit wil zij mij niet geven en zegt dat ze hier een maand voor heeft. Maar op het contract staat dat de verhuurder een maand de tijd heeft om de borg uit te betalen. Maar er maand de tijd hebben om het uit te betalen is iets anders dan pas na een maand te horen wat ik terug krijg lijkt mij. Ik hoor dan gewoon te horen te krijgen wat ik terug krijg van de borg wanneer ik de sleutel inlever toch? Ik wil hier duidelijkheid over want er was bijna niks aan schade en heb het idee dat de huurbaas hier zelf een mooi bedrag van maakt voor der zelf. Ik wil graag weten wat mijn rechten zijn en of zij het door hoor te geven hoeveel ik van mijn borg terug krijg. Alvast bedankt,
Vriendelijk groet,
Anne-Roos

 

door Anne-Roos op 30-09-2014 12:23

Het antwoord van Leonard Noordhof van Alderse Baas Noordhof advocaten

 

Beste huurder,

In de huurovereenkomst is een betalingstermijn afgesproken, hier dient de verhuurder zich dan ook aan te houden.

Ik zou je willen adviseren om de verhuurder te benaderen om binnen vijf dagen na verzending van de brief met een specificatie van de kosten te komen. Hierin moet je vermelden wat de grondslag is (de bepaling uit de huurovereenkomst). Indien de verhuurder niet tijdig betaalt, kun je een ingebrekestelling zenden. Ik zou mij - als je binnen de genoemde termijn niet verneemt welke schade er is - op het standpunt stellen dat de schade er niet is en dat je daarom het gehele bedrag vordert.

Indien je niet tijdig een reactie ontvangt adviseer ik je een ingebrekestelling te zenden. Hierin noem je het volledige bedrag aan borg. Mocht je hulp willen bij het opstellen van een ingebrekestelling dan kun je langsgaan bij het Juridisch Loket of het voorbeeld welke op hun de website staat vermeld. Mocht de verhuurder niet reageren op de brief, dan wil ik je adviseren langs te gaan bij het Juridisch Loket.

Hopend je vraag voldoende te hebben beantwoord. Ik wens je veel succes,

met vriendelijke groet,

Leonard Noordhof
Alderse Baas Noordhof advocaten

 

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Reageer!

Woord niet leesbaar? Klik hier voor een nieuw woord.

Eerder gestelde vragen over onderhoud

http://www.studenten.net/
tempus fugit