http://meldpuntkamerverhuur.nl/

Onderhoud

 

Nieuwste vraag:

De douche van de boven buren lekt in mijn kamer. Dit is al 2 jaar zo. Het gaat ook erg vaak goed maar dan ineens is het weer mis en drupt het afval water van de douche van de bovenburen mijn kamer in. Elke keer moet ik dan de huisbaas bellen en die zegt dan dat hij iemand langs stuurt en die komt dan vervolgens niet. Tenzij ik vaker bel. Ik vind dit zelf erg vervelend en kan eigen ook niet al weg blijven of ander spullen op mijn bureau laten staan. Ze hebben wel eens de pijpen vervangen, maar dat heeft niet geholpen. Ik weet niet zo goed wat ik hier mee moet doen. zou ik bijv. kunnen zeggen ik betaal mijn huur niet zolang het niet is gemaakt?

 

door Jasmijn op 02-06-2015 21:20

Het antwoord van Leonard Noordhof van Alderse Baas Noordhof advocaten

 

Beste huurder,

Indien er een gebrek in de woning is, adviseer ik je de verhuurder hieromtrent te informeren.
Je kunt dit doen middels een ingebrekestelling. Een ingebrekestelling is een brief waarin je aangeeft dat er een gebrek is in de woning en dat je wenst dat dit gebrek binnen een redelijke termijn wordt hersteld. Zorg ervoor dat je zelf een kopie van de brief houdt en deze aangetekend aan de huurder verstuurd. Ik raad je aan om in de brief ook te vermelden dat de verhuurder niet bereid is gebleken om het probleem te verhelpen. Wanneer de verhuurder niet binnen de gestelde termijn reageert, kun je aangeven dat je het gebrek zal laten herstellen op de kosten van de verhuurder. Deze kosten kunnen in mindering worden gebracht op de te betalen huur.

Als de verhuurder niet tijdig op jouw schrijven reageert en het gebrek niet hersteld wordt, zou je eventueel de Huurcommissie kunnen inschakelen voor het inwinnen van advies. Mogelijk kan er een procedure gestart worden.

Ik wens je veel succes,

met vriendelijke groet,

Mariëtte Kranenburg
Alderse Baas Noordhof advocaten

 

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Reageer!

Woord niet leesbaar? Klik hier voor een nieuw woord.

Eerder gestelde vragen over onderhoud

http://www.studenten.net/
tempus fugit