http://meldpuntkamerverhuur.nl/

Onderhoud

 

Nieuwste vraag:

Nadat wij verschillende keren de huisbaas op de hoogte te hebben gebracht van de losliggende tegeltjes en de kapotte trapleuning is dit na een jaar nog niet gerepareerd. Ik vroeg me af welke stappen handig zijn om nu te ondernemen. Minder huur betalen? Is dat een optie? Ik zou het erg fijn vinden als er verbetering optreed.

 

door Emma op 24-11-2014 19:08

Het antwoord van Leonard Noordhof van Alderse Baas Noordhof advocaten

 

Beste huurder,

Ik begrijp hieruit dat de woning enkele gebreken vertoond. In beginsel is de verhuurder aansprakelijk voor grotere gebreken. De kleinere gebreken dien je als huurder zelf te herstellen op grond van het besluit kleine herstellingen. Het vastmaken van een trapleuning en losliggende tegels zullen voor uw eigen rekening komen. Ten aanzien van de gebreken die je opsomt, zou ik mij vooralsnog op het standpunt stellen dat deze voor rekening van de verhuurder komen.

Ik raad je aan een ingebrekestelling aan de verhuurder te sturen waarin je hem een termijn geeft voor het herstellen van de gebreken binnen een redelijke termijn (14 dagen). Mocht de verhuurder niet reageren binnen de gestelde termijn, dan adviseer ik je om je te wenden tot de huurcommissie. De huurcommissie kan dan oordelen of het rechtvaardig is dat je minder huur gaat betalen. Je zou je ook kunnen wenden tot het Juridisch Loket voor meer informatie.

Hopend je voldoende te hebben geĂŻnformeerd.

Met vriendelijke groet,


Leonard Noordhof
Alderse Baas Noordhof advocaten

 

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Reageer!

Woord niet leesbaar? Klik hier voor een nieuw woord.

Eerder gestelde vragen over onderhoud

http://www.studenten.net/
tempus fugit