http://meldpuntkamerverhuur.nl/

Huurrecht

 

Ik huur een kamer van een verhuur organisatie. Nou hebben zij mij laatst schriftelijk er op willen attenderen dat de gehuurde kamer alleen door de huurder gebruikt dient te worden. Nou slaapt mijn vriendin geregeld bij mij en vraag ik mij af of zij mij kunnen verbieden dat mijn vriendin permanent bij bij verblijft.

 

door pieter op 18-05-2011 18:36

Het antwoord van Dorhout Advocaten

 

Beste huurder,

Het antwoord op je vraag hangt af van hetgeen je met de verhuurder bent overeengekomen. Als er in de huurovereenkomst staat dat jij de enige bent die de kamer mag gebruiken of niet mag samenwonen, kan de verhuurder je ook verbieden om samen met een ander de gehuurde kamer te gebruiken of samen te wonen. In het geval je vervolgens deze regels negeert, kan de verhuurder je aanspreken op slecht gebruik. Je schiet dan toerekenbaar tekort in de nakoming van de huurovereenkomst.

Het is overigens wel mogelijk iets te doen aan de bepaling in de huurovereenkomst waarin is opgenomen dat je niet mag samenwonen. Je kunt de bepaling aan de rechter voorleggen. De rechter heeft dan de mogelijkheid deze bepaling uit de huurovereenkomst te schrappen in het geval de bepaling je ernstig belemmert en de verhuurder er weinig last van ondervindt als de bepaling niet meer zou gelden.Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geholpen.

met vriendelijke groet,

mr. R.J. (Ruben) Alderse Baas

 

2 reacties

a. zei op 19-12-2012 20:21:
 
In mijn huurcontract staat dat ik het gehuurde niet geheel of gedeeltelijkin huur, onderhuur of GEBRUIK aan derden af mag staan, daaronder begrepenhet verhuren van kamers en het verlenen van pension of het doen van afstandvan huur.Dit betekent toch niet dat mijn vriend in het weekend niet bij mij mag logeren? Mijn vriend is er wel bijna elk weekend. Verder staat in het huurcontract niets over logees.
 
E zei op 14-04-2013 12:07:
 
Er staat dat je geen 'pension' mag verlenen. Volgens mij word hiermee bedoelt dat het niet de bedoeling is dat er andere mensen slapen, zeker niet 'regelmatig'. Als je vriend er elk weekend slaapt dan is dat meer dan 'gewoon' logeren. Waarschijnlijk is dat een probleem.
 

Reageer!

Woord niet leesbaar? Klik hier voor een nieuw woord.

Eerder gestelde vragen over huurrecht

http://www.studenten.net/
tempus fugit