http://meldpuntkamerverhuur.nl/

Huurrecht

 

Ik woon een jaar in een studentenhuis, welke ik deel met 3 anderen. Het huis is in slechte staat, en de huisbaas doet hier weinig aan. Ik heb in de zomer lekkage gehad, en hier is niets aan gedaan, ondanks herhaaldelijk klagen.
De huur wordt contant betaald, en een kale huur is niet bekend. Op de vraag wat de kale huur exact is, wordt vaag gedaan.
Ik ga over een kleine maand verhuizen naar een andere kamer binnen dit huis (betere kwaliteit kamer etc). Deze kamer is 10 euro per maand duurder dan mijn huidige kamer, maar de verhuurder wil er dan nog eens 10 euro extra huurverhoging bovenop gooien: ik betaal dan dus 20 euro extra. Mag dit eigenlijk wel? Daarnaast vind ik het ook niet fair dat ze dit doen terwijl ik zo'n last heb gehad met lekkages en dergelijken.
Wat zijn in dit geval mijn rechten?

 

door D op 21-03-2011 18:37

Het antwoord van Dorhout Advocaten

 

Beste huurder,

Het is erg vervelend als de verhuurder niets doet met de klachten die je hebt. Indien er sprake is van een gebrek zoals hier omschreven, dient de verhuurder dit in beginsel te verhelpen. Klein dagelijks onderhoud is meestal voor rekening van de huurder zelf.

Het is overigens belangrijk te overwegen of je in dit soort gevallen akkoord moet gaan met het contant betalen van de huurprijs; zorg er in ieder geval voor dat je over een bewijs van betaling beschikt zodat je niet in de problemen komt wat betreft de door jou gedane betalingen.

Wanneer je wilt weten of je huurprijs goed is, dan is de beste optie je wenden tot de huurcommissie. Op de website van de huurcommissie kun je aan de hand van een puntentelling bepalen wat de maximale kale huur voor je kamer mag zijn. Als vervolgens blijkt dat je te veel huur betaald kun je de verhuurder een voorstel doen tot huurverlaging (schriftelijk). Gaat de verhuurder hier niet mee akkoord dan kun je de huurcommissie verzoeken uitspraak te doen over de redelijkheid van de overeengekomen huurprijs.

Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geholpen.

met vriendelijke groet,

mr. R.J. (Ruben) Alderse Baas

 

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Reageer!

Woord niet leesbaar? Klik hier voor een nieuw woord.

Eerder gestelde vragen over huurrecht

http://www.studenten.net/
tempus fugit