http://meldpuntkamerverhuur.nl/

Huurrecht

 

Hallo,

Mijn huisbaas heeft een geweldig plan verzonnen om het hele huis op te knappen waar ik een kamer huur.
wellicht in het kader dat als er niet willekeurige onderdelen van het huis onder stroom kunnen staan dat de overige kamers die leeg staan gevuld kunnen worden.

Vol goede moed zijn 2 klusjes mannen begonnen om verschillende dingen op te knappen. de douche is vernieuwd, de toilet is nieuw. als ik de warme kraan in de bijkeuken aandoe komt er geen water meer uit het plafond.. de muren zijn geschilderd, goed werk dus. alleen verdwijnen sinds dat er begonnen is aan dit project verschillende privebezittingen,
(iedere x met de melding "oh ik dacht dat het rommel was" waarbij rommel een variabele term is voor een handvol vaak nieuwe producten tussen de 20-200 euro qua waarde, waarbij ik dan maar even moet afwachten of ze het nog kunnen terug vinden)
nou is dit natuurlijk niet fijn, en hier komt mijn eerste vraag om de hoek zetten. wie is verantwoordelijk voor deze diefstal/incompetentie? mijn huisbaas die peppie en kokkie in heeft gehuurd? of deze twee wetenschappers die een stofzuiger slang, luchtbuks, rollschaatsen etc stelselmatig verwarren met lege bierblikjes en papier propjes?
(misschien noodzakelijk bij te vermelden, het gaat hier om items die in gemeeschappelijke kamers lagen.)

op naar de volgende vraag, ik ben bekend met het fenomeen briefgeheim, maar hoe staat het ermee als post stelselmatig in de afvalzak verdwijnt door .. klusjesmannen die niet op het adres wonen? (zelfde personen toevallig? ja wauw! goed geraden!)
het meest tragische was nog wel dat ik een pakketje verwachtte en dat het briefje van de laatste poging van de postbode met de melding waar het opgehaald kon worden vermist was. dit was het eerste incident dus niets vermoedend heb ik een klacht ingediend tegen de postbode (niet uit woede maar omdat de persoon waar ik het ophaalde zei dat het verplicht was)

beetje jammer dus dat een dag nadat ik opgebeld wordt door een stamelende postbode met 100.000 maal excuses, ik toevalliger wijs dit briefje uit een vuilnis zak van de bouwknechtjes zie steken. (op soort gelijke wijze is ook mijn nieuwe pincode nooit per post aangekomen..maybe my house is haunted..)
op naar de vraag, wat voor juridische stappen kan ik jegens deze steeds minder en minder professioneel ogende vaklui ondernemen om te verzorgen dat ik mijn post ontvang?

op naar de laatste vraag.
hoewel er dapper aan mijn huis begonnen is door deze 2 ... minder dan competente wezens, heb ik sinds november vorig jaar geen keuken meer. ik zou zweren dat die wel aanwezig was toen ik het huis introk en was benieuwd of dit op een bepaalde manier te verhalen is op de huurprijs. (all kidding aside, ik weet heel erg zeker dat er een keuken was toen ik introk! ik heb het aan een oud huisgenoot gevraagd!)
wat bedoel ik precies met geen keuken?
plafond is semi-af, fornuis is weg, oven is weg, vloer is weg, er staat alleen nog een magnetron (die er uitziet alsof het een sovjet unie spionage werktuig uit 1953 is) en een defecte frituurpan.
maar goed, kan ik dit verhalen op de huurprijs? kan ik de huisbaas op een bepaalde manier dwingen om het werk aan de keuken te bespoedigen? als ik de stekker uit de magnetron haal, kunnen de russen mij dan nog steeds horen? oh en last but not least, het feit dat ik geen keuken heb forceert mij enigzins om vaak uit eten te gaan i.p.v. te koken. dit is ook vrij duur en natuurlijk kosten waar ik niet om heb gevraagd, kan ik voortaan de ober de rekening laten sturen naar de huisbaas?

alvast hartelijk bedankt voor het antwoord..
en nog vele malen vaker bedankt dat iemand heeft volgehouden en deze hele lap tekst heeft willen lezen. you're efforts on that part have not gone unnoticed.

vriendelijke groetjes,
Max

 

door Max op 10-02-2011 22:31

Deze vraag is nog niet beantwoord

1 reacties

Anoniem zei op 07-06-2011 15:19:
 
Beste Max, is jouw huisbaas toevallig dhr. Vloet uit utrecht?
 

Reageer!

Woord niet leesbaar? Klik hier voor een nieuw woord.

Eerder gestelde vragen over huurrecht

http://www.studenten.net/
tempus fugit