http://meldpuntkamerverhuur.nl/

Huurrecht

 

Hoi,
ik ben met twee vrienden in een nieuwe woning verhuizd. We betalen 800 Euro excl water, elektra en gas. In het contract staat dat er twee slaapkamers zijn en dat de vliering gebruikt kan worden als derde slaapkamer. Maar is er geen verwarming in de vliering. Mijn vraag is of de verhuurder verplicht is een verwarming te instaleren. Buitendien ben ik niet zeker of de ruim goed geisoleerd is. Als niet, moet de verhuurder dat dan ook nog doen?
Groet, Steffen.

 

door Steffen op 04-02-2011 10:48

Het antwoord van Dorhout Advocaten

 

Beste huurder,

In de kou zitten is geen pretje. Als de verhuurder jullie gegarandeerd heeft dat de vliering als slaapkamer te gebruiken is, dan dient de vliering ook aan bepaalde eisen te voldoen. Het niet werken van de verwarming en het ontbreken van voldoende isolatie op de vliering kan worden aangemerkt als een gebrek in de zin van de wet.

Gebrekkige verwarming en isolatie zijn punten die onder de lijst 'ernstige gebreken' in de zin van de wet kunnen vallen. Hierover dien je contact op te nemen met je huurbaas. De huurbaas zal zorg moeten dragen voor het verhelpen van deze gebreken.

Mocht je huurbaas van niets willen weten dan raad ik je aan contact op te nemen met de huurcommissie en anders een advocaat in de arm te nemen.

Met vriendelijke groet,

mr. R.J. (Ruben) Alderse Baas

 

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Reageer!

Woord niet leesbaar? Klik hier voor een nieuw woord.

Eerder gestelde vragen over huurrecht

http://www.studenten.net/
tempus fugit